2024
Selecteer een maand
december
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
Alle periodes
weekend vr - ma
midweek ma - vr
week vr - vr
twee weken vr - vr

Huisregels

Bij het huren van de accommodatie horen een aantal algemene huisregels, deze kunt u ook vinden in de algemene voorwaarden. Om u goed te informeren en om de leefbaarheid voor een ieder toegankelijk te maken, hebben wij de belangrijkste regels hieronder samengevat.

REGELS TERREIN BEHEERVERENIGING HET PIEL 
Uitgangspunt is dat iedereen er steeds voor zorgt dat de een zijn lust niet de ander zijn last wordt. Daardoor kunt u allemaal genieten van de rust, ruimte en de sfeer van ons complex. 

ALGEMEEN
· Het aantal mensen dat bij u in het huisje overnacht, mag het door de verhuurder aangegeven aantal niet overschrijden.
· Indien uw gezelschap gebruik maakt van meer dan één huisje, verwachten wij dat u extra aandacht besteedt aan het voorkomen van overlast.
· Het openbare gedeelte van het complex mag niet zodanig gebruikt worden dat dit hinder en/of ongemak voor anderen kan opleveren.
· Tussen 22.30 en 08.00 uur moet iedereen zijn rust gegund worden en dient iedere gast daar rekening mee te houden.

AANKOMST/VERTREK
· Laden en lossen kan alleen op de parkeerplaats. Er zijn bagagewagens voor het vervoer naar de huisjes. Deze na gebruik s.v.p. meteen terugplaatsen.
· Het is niet toegestaan met een auto op het gras te rijden. Enige uitzondering daarop is het brengen en halen van een trailer met boot die te zwaar is om handmatig getrokken te worden. De standplaats voor trailers en boten is naast de houten schuren bij huisje nr. 13. PARKEREN
· Elk huisje heeft voor bewoners en bezoekers 2 genummerde parkeerplaatsen. De betreffende huisnummers staan op de witte paaltjes op het parkeerterrein. Andere, of meer plaatsen mogen niet worden bezet. U gelieve uw auto schuin te parkeren.
· Als u niet in overeenstemming met het vorenstaande kunt parkeren, dient u gebruik te maken van het grote parkeerterrein midden in het dorp.
· De doorgang op het parkeerterrein richting het water –herkenbaar aan de daar geplaatste rood-witte vrijgehouden te worden voor Hulpdiensten. Het is ten strengste verboden daar voertuigen, trailers etc., te plaatsen.

OVERIGE ZAKEN

· Het is niet toegestaan tenten etc.op het gras te plaatsen.
· Balspelen en andere sporten zijn alleen toegestaan op het grote grasveld, dus niet aan de waterkant of op het binnenterrein.
· De houten schuren zijn in gebruik bij de beheervereniging. Alleen diegenen, die een boot van de vereniging gehuurd hebben, mogen daar komen. Zij dienen ervoor te zorgen dat de schuren opgeruimd blijven.
. Boten langer dan 7 meter kunnen niet aan ons terrein worden afgemeerd.
· De gang tussen de huisjes 4 en 5 is slechts toegankelijk voor het gebruik van de wasmachine en droger. Het daar beschikbare water is nietbedoeld voor het afspoelen van zeilkleding, zeilen of vergelijkbare zaken.
· Huisdieren zijn alleen toegestaan na voorafgaande toestemming van de betrokken eigenaar. Zij dienen buiten te allen tijde aangelijnd te zijn. Op het hele terrein, ook op onze parkeerplaats en in het dorp, dient hondenpoep opgeruimd te worden.
· Wij juichen afvalscheiding van harte toe. Op de parkeerplaats staan containers voor huishoudelijk afval en een voor groen afval. Oud papier kan in de schuur naast de kosterswoning worden afgeleverd. Bij de supermarkt is een glasbak.

Wij, wensen u een plezierig verblijf toe op het mooiste plekje van Friesland en "Gaastmeer in 2022 uitgeroepen tot het mooiste dorp.